21 Ağustos 2017 Pazartesi

Ethernet Kartının Kurulumu.


21-08-2017


Bilgisayarlar arasında her türden verilerin transferini kablolar aracılığı ile taşıyabilmek için kısaca ağ denilen  yapılar oluşturulur. Ağda bulunan  makinelerin sayısı ve mesafelerine göre çok değişik yapı ve bağlantı oluşturulabilir.  Yerel ağın oluşturulmasında kullanılan ve bilgisayarla arasındaki fiziksel bağlantıyı sağlayan kartlara ethernet kartı denir.

Ethernet kartı = Ağ kartı = NIC (network ınterface card) = LAN kartıEthernet Kartı Çeşitleri Konnektör yapılarına göre ethernet kartları:

1-BNC  konnektörlü ethernet kartları:  Eski teknoloji olan BNC konnektörlü kartlar, koaksiyel kablo kullanan ethernet kartlarıdır. En fazla 10 Mbps veri iletimini sağlar.

2-RJ-45  konnektörlü  ethernet kartları:  Bükülü kablo çifti kullanan ethernet kartlarıdır. EIA/TIA 568A ve EIA/TIA 568B olmak üzere  iki  standardı vardır. Çift bükümlü kablonun ucuna RJ-45 konnektörü takılır.  10, 100, 1000 Mbps hızlarında veri iletimini sağlar.




Ethernet Kartı Montajı:
Ethernet kartları günümüzde genellikle  anakart  üzerinde tümleşik (onboard) Ģekilde gelmektedir. Haricî  bir ethernet kartı  anakart  üzerindeki PCI yuvasına takılır. Bilgisayarımız Açıldığında Gerekli Modele Göre Driverimizi Kurduktan Sonra Kullanabiliriz. Eğer Kartımız Tak Çalıştır Bir Ethernet Kartıysa Driver Kurmamıza Gerek Yoktur...Takılma işlemleri bu kadardır.






Disk Birleştirme, Disk Denetleme ve Disk Temizleme Uygulamalarını Yapmak.

21-08-2017


1-Disk Birleştirme: Harddiskler yüksek hızda dönerken kayıt yapıldığı zaman buldukları ilk boş yere kayıt yapar.Bazen buldukları ilk yer kaydın yapılması için yeteri kadar büyük olmayabilir bu durumda harddisk bir sonraki boş yeri arar ve kaydı oraya yazar.
Zamanla bu bilgiler çoğaldıkça dosyalar parçalanmaya başlar.40 MB'lık bir klibi örnek verelim bunun 11 MB'ı başka yerde,8 MB'ı başka yerde, geriye kalan yerleri de bir başka yerde olabilir. Bu klip çalıştırılmak istenince harddisk dosyanın diğer parçalarını aramak zorunda kalacaktır.
Buda kullanıcıya azda olsa geciktirme sağlayacaktır. Bu durum program dosyalarında dahada ciddileşir. Programın açılma süresi uzar.
Özellikle oyun oynuyorsanız. Dağınık bir dosya sistemini toplayıp bunu kullanıcıya ulaştırmak oldukça zor ve zahmetli işlemlerin yapılmasına sebep olur.
Masanın üzerine aynı türden bozuk paraları dizerseniz para saymanız nasıl kolay oluyorsa bu durumda aynıdır.
Disk birleştirme işte bu parçalanmış dosyaları bir araya sokar.Hemde harddisk'in başından itibaren salt okunur dosyalarla sistem dosyaları bu olaya katılmazlar.Bunun dışındaki tüm dosyalar sıraya dizilirler.bu size harddiskin boş alanını da daha stabil çalışmasını sağlayacaktır.Arama yaptığınızda boş bölümler gereksiz bir aramaya dahil edilmeyecektir ve harddisk daha kararlı çalışacaktır.




2-Disk Denetleme:  Bazı bilgisayarlar sorunları sürücü veya sürücülerde hataları denetleyerek çözülebilir.Örneğin, bazı performans sorunlarını düzeltmek için bilgisayarın ana sabit diskini denetleyebilir veya bir harddisk'in düzgün çalışıp çalışmadığına bakılabilir.





3-Disk Temizleme: Bilgisayarınızın üzerinde yer alan kullanmadığınız verilerin veya program artıklarının temizlenerek bilgisayarınızın sabit diski içerisinde daha fazla alan oluşturmanızdır. Özellikle SSD gibi bir sabit disk kullanıyorsanız bilgisayarınız içerisinde fazladan 1 GB'lık alan bile zamanı geldiğinde arar hale gelebiliyorsunuz. İşte böyle durumlarda disk temizleme yaparak hem bilgisayarınızın içerisindeki fazlalıkları kaldırarak sabit diskinizdeki boş alanı arttırabilir hem de bilgisayarınızın hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder